2014. aasta hooajale tõmmati joon alla Tartus

Laupäeval (11.10) kogunesid Eesti tugevamad sõudjad Tartus, kus 2014. a hooajale tõmmati joon alla Kaheksapaatide sügisregatiga. Emajõel toimuvat võidusõitu peetakse viimase veepealse võistlusena ja traditsiooniliselt kulmineerub sõudmispäev piduliku peoga, kus toimub ka võistluse rahvarohke autasustamise tseremoonia. Seekord Tallinna Sõudeklubi koondpaatkond saavutas 6. koha.

Laupäeval (11.10) kogunesid Eesti tugevamad sõudjad Tartus, kus 2014. a hooajale tõmmati joon alla Kaheksapaatide sügisregatiga. Emajõel toimuvat võidusõitu peetakse viimase veepealse võistlusena ja traditsiooniliselt kulmineerub sõudmispäev piduliku peoga, kus toimub ka võistluse autasustamise tseremoonia.

Võistlust peetakse tavapäraselt eraldistartidega ja külalistena olid sel korral startijate nimekirjas ka naabrid Soomest. Tallinna Sõudeklubi oli esindatud koondpaatkonnaga meeste arvestus, kuhu kuulusid meie klubi liikmed Oskar Kuzmin, Madis Salumäe, Cristofer Hillep, Jan-Enriko Laidsalu, Ingvar Lukas, Martin Kivilo, Aleksei Lipintsov, roolimehe rolli täitis Reigort Torm ja abiks tuli Pärnu Kalevi Sõudeklubi liige Maanus Leesment.

Paatkonna vaim oli stardipauku oodates agressiivne. Start õnnestus ja distantsi esimene pool sõideti vägevas ja edasiviivas rütmis. Kerge probleem tekkis Emajõe raskel trajektooril roolimisega. Õnneks Tartu SAK-is laenatud paadiga leiti kiirelt kontakt ja edasine sõit oli juba palju sujuvam ja pisiprobleemid roolimisega ei röövinud palju sekundeid.

Treener Aleksei Lipintsov- “Kerge mehena istusin paadis number ühe peal ja minul oli hea ülevaade sellest kuidas meie paadil sõit kulgeb. Nägin, et tõmmati vihaselt. Paadil oli hea koostöö ja õige rütm. Liikusime väga ilusti ja tänu sellele said kõik ennast tühjaks sõita. Kiidusõnad tiimile ja tänud abilistele. Poodiumi kohale palju ei kaotanud ja loodan, et mehed teevad väärikalt edaspidiselt trenni ning järgmisel aastal oleme medalitel.”

Seekord läbis Tallinna Sõudeklubi paatkond 5600km distantsi ajaga 17.45 ja saavutas 6. koha. Ülekaalukalt võitis samuti koondpaatkond SK Kalev/Viljandi SK eessõudjaga Kaspar Taimsooga, nende aeg 16.41. Teine oli SK Pärnu tulemusega 17.12 ja kolmas Viljandi SK ajaga 17.29.

Kaheksapaatide sügisregati kõik tulemused | suur pildigalerii võistlusest

Madis Salumäe- “Emotsioonid olid laes! See kiirus, see võimsus, see jõud- seda saab kogeda just Kaheksapaatide Sügisregatil. Väga nauditav on sõita kui tunned, et 8 meest toetavad üksteist.”

Hooaja lõpupeo üritusel kuulati Sõudeliidu presidendi kõnet, autasustati võitjaid auhindadega ja tiimides osaleti erinevates mängudes ja viktoriinides, tantsiti ja muidugi vahetati muljeid sõudeelust.

Sõudehooaeg on lõppenud. Algab aga 2014/2015 aasta sisesõudmise hooaeg, mis peaks olema sama põnev ja kaasahaarav kui möödunud hooaeg. Sisesõudmise hooaeg algab 22. novembril võistlusega sõudeergomeetritel Viljandis.